HomeΓαστρονομίαΣαλιγκάρια με τσικουδιά

Σαλιγκάρια με τσικουδιά

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΜΕ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ-500x500Τους καθαρίζουμε, τους περνάμε κρύο νερό για να βγουν και τους ζεματίζουμε, περνώντας τους 3 βρασίματα από 5 λεπτά σε αλατόνερο με λίγο ξύδι και δάφνη.

    * Τους ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τους βράζουμε πάλι για 1.20 λεπτά με λίγο ξύδι, δάφνη, 1 κρεμμύδι στα 4, αλάτι (καλύτερα χοντρό) και 1 κουταλάκι κύμινο.

    * Τους σουρώνουμε τους σοτάρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, αρκετό σκόρδο και τους σβήνουμε με τσικουδιά (ρακί) τους πάει.

    * Σε κατσαρόλα κάνουμε ελαφριά ρου με βούτυρο – λάδι – αλεύρι (να μη πολυγίνει)

    * Προσθέτουμε ανακατεύοντας λίγο ακόμη σκόρδο λιωμένο, χυμό ντομάτας, ζεστό νερό, τα σαλιγκάρια και μαϊντανό

    * Το αφήνουμε να βράζει  και μόλις δέσει είναι έτοιμο