HomeΓαστρονομίαΣαλιγκάρια με δεντρολίβανο

Σαλιγκάρια με δεντρολίβανο

σαλιγκαρια με δεντρολιβανο-500x500Υλικά:

(για 4 άτομα)

20 σαλιγκάρια

½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκ. αλάτι

3 κουτ. σουπ.

κόκκινο ξίδι

δυνατό

1 κουτ. γλυκ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζετε τα σαλιγκάρια πλένοντας τα με άφθονο χλιαρό νερό. Με ένα μυτερό μαχαιράκι απομακρύνετε τις μεμβράνες που βρίσκονται στο στόμιο των σαλιγκαριών.

2. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και πασπαλίστε τον πάτο του

με τη μια κουταλιά το αλάτι. Τοποθετήστε ένα-ένα τα σαλιγκάρια με το στόμιο τους προς τα κάτω και ψήστε χωρίς να ανακατεύετε, για 4-5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο αλάτι και προσθέστε το ελαιόλαδο. Συνεχίστε το ψήσιμο για 5-6 λεπτά ακόμη σε μέτρια θερμοκρασία.

3. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι τα σαλιγκάρια, πασπαλίστε με το δεντρολίβανο και "σβηστέ" με το ξίδι. Αφήστε τα να "βράσουν" στο ξίδι για 1 -2 λεπτά. Σερβίρετε τα σαλιγκάρια ζεστά μαζί με τη σάλτσα τους