HomeΓαστρονομίαΣαλιγκάρια του έρωτα (Escargots a l' amour)

Σαλιγκάρια του έρωτα (Escargots a l' amour)

Κανονικά τα σαλιγκάρια σερβίρονται αλά μπουργκινιόν, δηλ. στάζοντας λίπος. Όμως το ερωτικό φαγητό πρέπει να είναι ελαφρό! Ας δοκιμάσουμε το παρόν πιάτο.

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ-500x500Υλικά:

2 μέτριες ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 κομμάτι των 25-50 γρ. σέλερι

50 γρ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

0.2 γρ. σαφράν

θυμάρι και φασκόμηλο

αλάτι

24-48 σαλιγκάρια (ανάλογα με το μέγεθος)

Εκτέλεση:

1. Αφαιρούμε την πέτσα και τους σπόρους από τις ντομάτες

2. Αφαιρούμε τους σπόρους από την πιπεριά.

3. Χοντροκόβουμε τις ντομάτες και την πιπεριά μαζί με το κομμάτι σέλερι στο μπλέντερ για 10 δευτερόλεπτα.

4. Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, το σαφράν και μπόλικο θυμάρι, φασκόμηλο και αλάτι στο λιωμένο βούτυρο.

5. Περιμένουμε λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά.

6. Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε ειδικά μπολ πορσελάνης με χερούλια ή απλά σε δυο πιάτα για λιωμένο τυρί και τα καλύπτουμε με το μίγμα από βούτυρο και λαχανικά.

7. Μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 260oC για 10 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά αρχίσουν να σκουραίνουν ελαφρά.

8. Σερβίρουμε με ψωμί μπαγκέτα κι ένα ποτήρι Chablis.